Geen gebouw in traditionele zin, maar een tijdelijk circulair klimaatsysteem – een biotoop – met een intense zintuiglijke ervaring.

The Green House Floriade

De tentoonstellingskas is verreweg het grootste gebouw op de Floriade 2022 in Almere. Volledig opgetrokken uit standaard kaselementen toont het haar bijzondere functie door de fors verhoogde middenas. De kas vormt hiermee door haar schaal en bijzonder silhouet een tijdelijk icoon van de tuinbouwsector op de Floriade.

De gemeente Den Haag heeft de Grote Marktstraat ontwikkeld tot de hoofdwinkelstraat van de stad met internationale allure. De straat veranderde in een chique en autoluwe winkelboulevard. Het oude Sijthoff City is in lijn met deze ambitie getransformeerd van een sleets jaren ‘80 kantoorgebouw naar een chique winkelpaleis.

Mediahaven

Nu de overslag van hout niet langer in deze Houthavens plaatsvindt, verandert dit stuk stad in een gemengd creatief gebied met behoud van het industriële karakter. Binnenkort is het hier een samengaan van grote schepen, flitsende mode, ruige fabrieken, sprankelende televisieopnames en theatershows. Mediahaven maakt tv maken tot een publieke en open belevenis en is een creatieve pionier die de transformatie van de Houthavens heeft omgezet van woord in daad.