hoe

V8 en het motorblok van haar architectuur

Functioneel schema
Voor ieder programma, budget, context, regelgeving etc. etc. bestaat een optimaal functioneel schema, dat alle aspecten integreert en maximaal laat renderen en leidt tot een helder ruimtelijk systeem. Het verhoudt zich tot archetypische typologieën, is een innovatieve interpretatie en creëert een nieuwe logica. En maakt dat alle gebruikers en bezoekers het gebouw kunnen begrijpen en waarderen.

Materiaal palet
De materialisatie van het ruimtelijk systeem verbindt het gebouw met haar context. Het materiaal palet vervreemdt het gebouw niet van haar omgeving, maar versterkt het verhaal van de plek en introduceert een nieuwe tijdslaag. Een solide selectie van een beperkt aantal materialen maakt het gebouw tot een onlosmakelijk onderdeel van de context. Deze scherpte benadrukt de positie van het gebouw in tijd en plaats, waarbij kleur- en textuurverschillen zorgen voor verdieping en nuance.

Detail
De behandeling van het materiaal en de aansluitingen van de afzonderlijke onderdelen vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van het gebouw, het onthult de idee. Het detail is verhalend en nodigt uit tot verwondering en interpretatie. Het toont het vakmanschap, de ambitie en de energie van de makers, van opdrachtgever tot uitvoerder, van ontwerper tot timmerman. Als het materiaal palet de taal is, dan zorgt het detail voor het dialect. Zonder dialect is het ook prima te begrijpen, maar mét wordt het allemaal net wat rijker.