Nederlands paviljoen wint AD Award 2021

Het Nederlands paviljoen voor Expo 2020 Dubai heeft de Architectural Digest Design Award 2021 in de categorie ‘Innovatie & Duurzaamheid’ gewonnen.

Tijdens de prijsuitreiking die in Dubai plaatsvond, kreeg Maarten Froger, plaatsvervangend commissaris-generaal bij het consulaat-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden, de prijs overhandigd.

“Door alle zintuigen te prikkelen en zelfvoorzienend voedsel te verbouwen in de woestijn, is het Nederlands paviljoen het bewijs van wat menselijke vindingrijkheid kan creëren als er wordt samengewerkt met de natuur”, aldus Architectural Digest.

Vorige week wonnen de zonnepanelen van het paviljoen, ontworpen door Marjan van Aubel, de Nederlandse ARC21 Innovation Award. Volgens de jury hebben Marjan van Aubel Studio en V8 Architects “een groots ontwerp met een kleine voetafdruk” gerealiseerd.

In september werd de bouw van het paviljoen bekroond met de ‘Sustainable Construction Project of the Year Award’ in het kader van de gerenommeerde Big 5 Impact Awards in de MENA-regio.

Lees meer