We zijn verheugd de voltooiing van de transformatie van het monument Brinkman & Van der Vlugt te kunnen aankondigen! Dit monumentale pand, oorspronkelijk ontworpen in 1931 als kantoor voor bankierskantoor R. Mees & Zoonen, was een toonbeeld van representatief functionalisme.

In ons ontwerp hebben we het gebouw zijn onafhankelijkheid teruggegeven en zijn unieke charme als hoekmonument hersteld, nadat een renovatie in de jaren 1990 het pure karakter van het gebouw had verdoezeld. Bovenop het gebouw is een nieuwe dakopbouw gerealiseerd die zich zorgvuldig verhoudt tot het bestaande gebouw. Niet door een nadrukkelijk contrast of identificatie, maar door het karakteristieke DNA van de architectuur te sublimeren.

Dit culmineert in de twee afgeronde geveldelen van het dak, die feitelijk draaibare deuren zijn, die een erudiete verwijzing vormen naar de ronde hoek op straatniveau in het monument. Net zoals het bestaande gebouw een uitdrukking is van representatief en luxueus uitgevoerd functionalisme, is de dakopbouw een eigentijdse kers op de taart.