Gefeliciteerd aan alle betrokkenen! PI59 is opgeleverd om te worden ingericht als nieuw kantoor voor Philips.

In 2020 zijn we begonnen met de eerste schetsen voor deze zeer ambitieuze transformatie van een gebouw uit de jaren zeventig tot een ‘best-office-in-class’. In dit proces hebben we bestaande functionele en ruimtelijke kwaliteiten, die verborgen waren achter een zeer gesloten gevel, onthuld en verbeterd. Nu presenteert PI59 zich als een transparant en elegant boetiekkantoor, met eerbetoon aan het vroegere brutalistische architectonische DNA.

Hergebruik van het skelet, een slimme benadering van materiaalgebruik en maximale energie-efficiëntie hebben geresulteerd in een zeer duurzame en toekomstbestendige herontwikkeling.

PI59 is niet alleen een vrolijk en prachtig functioneel gebouw, het project is het resultaat van een gelijkwaardig proces, waarin nauwe samenwerking en liefde voor techniek, commercie, constructie, architectuur, detail en materiaal hebben geresulteerd in een oplevering binnen tijd, budget en met een kwaliteit die voldoet aan de hoogste normen.

Hartelijk dank Nuveen, een TIAA bedrijf en G&S Vastgoed voor het vertrouwen en dank VolkerWessels, Homij, DECOMO, Rollecate, Juliusballer, bbn adviseurs, Van Rossum, Techniplan Adviseurs, Schueco, QbiQ Wall Systems, Giulio C.E. Tomaello, Bart Werksma / IFS Building Systems, Amsterdam Zuidas en vele anderen voor de fantastische samenwerking.

We kijken er naar uit om de tuinarchitectuur, ontworpen door Felixx Landscape Architects & Planners, te zien groeien in de komende maanden om deze villa in het groen te voltooien.