Plastic Island geselecteerd voor speciale Buckminster Fuller Challenge website

Plastic Island is één van de 350 beste inzendingen die gepubliceerd is op de speciale website van de Buckminster Fuller Challenge, die onlangs gelanceerd is ter ere van de 123ste verjaardag van de uitvinder. De bedreigende plastic soep in oceanen is in onze inzending geen afval maar juist een duurzame grondstof die de basis vormt voor een eiland waar scheiding en verwerking van het plastic plaatsvindt. Het plan is halve finalist geworden van de challenge in 2010.

De nieuwe website toont een verzameling van wereldwijde ontwerpinitiatieven die een totaaloplossing bieden voor een probleem en het systeem daarom heen. Elk geselecteerd project is voor publicatie uitvoering gecontroleerd op naleving van de uitgebreide ontwerpcriteria die het BFC hanteert. Het archief is onder meer bedoeld als een tool voor studenten, docenten en de ontwerpgemeenschap die op zoek zijn naar succesvolle modellen en case studies.

Richard Buckminster “Bucky” Fuller (12 juli 1895 – 1 juli 1983) was uitvinder en architect en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de architectuur en cultuur van de 20e eeuw.

Naar de Buckminster Fuller website
Meer informatie over het Plastic Island project