Pannenkoekenhuis | Barendrecht

Op de geluidswal langs de A15 in Barendrecht wordt een horecapaviljoen gerealiseerd. In aansluiting bij de al aanwezige speeltuin is gekozen voor een pannenkoekenhuis. Het model van dit paviljoen is een hybride tussen het klassieke Hans en Grietje huis en het archetype van een solitaire rurale schuur. Het ontstane karakteristieke volume heeft in het midden een torenopbouw, die zorgt voor een fantastsche lichtinval binnen, maar tegelijk uithangbord vormt voor de horecafunctie. Vergelijkbaar met de signage langs een snelweg. Constructie en afwerking zijn volledig in hout, het gebouw kan als bouwpakket in elkaar worden gezet.

Projectdata
opdracht: nieuwbouw pannenkoekenhuis | opdrachtgever: particulier | constructeur: Geelhoed | installatieadviseur: Bovenschen | programma: horeca | BVO: 400 m2 | ontwerp: 2015 | oplevering: 2017