Pancake restaurant | Barendrecht

When the idea of building an eatery of some kind on the noise barrier along the A15 in Barendrecht arose, the proximity of an existing playground led to the choice of a pancake restaurant. The model for this pavilion is a hybrid of the classic Hansel and Gretel house and the archetype of the solitary rural barn. The resulting distinctive volume has a central tower structure that floods the interior with light while also acting as a signboard for the pancake parlour, comparable to motorway signage. Construction and finishing are entirely in wood and the building was delivered as a flat pack and assembled on site.

Project details
commission: new-build pancake restaurant | location: Barendrecht | client: private | structural engineer: Geelhoed | building services consultant: Bovenschen | program: restaurant | floor area: 300 m² | design: 2015