Heliport Dordrecht

Een snelweg is geen stadsplein, winkelstraat of stationsweg. Een snelweg doorkruist het landschap, raakt steden en biedt bovenal zichtbaarheid en bereikbaarheid. Waarom zien kantoorgebouwen langs snelwegen er dan vaak uit alsof ze in een stadsweefsel staan? Met voordeur aan een stoep, picknicktafel achter een geluidscherm en voor de herkenbaarheid een groot logo op het dak. Wij denken dat dit anders en beter kan. Heliport in Dordrecht is gefundeerd op deze ambities.

Comfort langs de snelweg

Het nieuwe Heliport maximaliseert de potentie van de locatie door alzijdig een groene imprint te maken en hierdoor de landschappelijke rand langs de snelweg te versterken. Ons ontwerp biedt een werkplek voor mensen. Een plek om te ontmoeten, te concentreren, samen te werken en te inspireren.

De groene terrassen bieden comfort, hittewering, privacy en een prettige werkomgeving.

Hybride casco

Het tweezijdige karakter van Heliport uit zich in de constructie van het gebouw. Een skelet uit staal en beton vormt een flexibel casco in de onderbouw en maakt grote kolomvrije ruimtes mogelijk. De glazen bovenbouw kent een volledig houten constructie, voorzien van een glazen gevel. Beide constructies zijn niet verder afgewerkt. Het motto ‘ruwbouw is afbouw’ maakt een comfortabel interieur en een expressief exterieur. De houten constructie vormt in de avonduren een warm baken aan de snelweg.

Billboard

De top van Heliport verrijkt het iconische karakter van dit nieuwe gebouw. Als een delicaat transparant volume, toont het aan de vele duizenden passanten een eigentijdse werkplek, waar technologie en comfort hand in hand gaan. Gefundeerd en geworteld in de groene zoom langs de snelweg.

  • opgave: nieuwbouw kantoor
  • locatie: Dordrecht
  • opdrachtgever: Welgelegen Groep
  • programma: kantoor
  • oppervlakte: 5.200 m²
  • ontwerp: 2020