V8 architects doet haalbaarheidsstudie Groothandelsgebouw Rotterdam

V8 architects is door de nieuwe eigenaar van het Groothandelsgebouw, Highbrook Investors, gevraagd om een haalbaarheidsstudie te doen naar de mogelijkheden van het wederopbouwmonument.

Het Groot Handelsgebouw is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland en omvat 110.000 m² vloeroppervlak, met 180 huurders. Ook verschillende horecagelegenheden en het Cambridge Innovation Center (CIC) vinden er onderdak. Het complex is ontworpen door Huig Maaskant bevindt zich in het zogenaamde ‘Rotterdam Central District’; een gebied in de stad dat sterk opkomst is en waar ook de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen op stapel staan.

V8 architects onderzoekt de oplossingen die het Groothandelsgebouw biedt om aan te sluiten bij de huidige en toekomstige ontwikkelingen van het gebied. Zo wordt er gekeken naar een nieuwe mix en uitbreiding van functies zoals vrije tijds besteding, commercie, publieke ruimten, hotel, kantoren, parkeren, een verschuiving richting een autoluwe voetgangerszone en het toevoegen van groen. De studie richt zich op het koesteren van de historische waarde van het gebouw, dat een begrip is in Rotterdam en het tegelijkertijd weer toekomstbestendig te maken.