V8 Architects pleit voor Rotterdams stadsmuseum in de Steigerkerk

Het gehele interview met Rudolph Eilander en Michiel Raaphorst is terug te lezen op de website van het Algemeen Dagblad

Bekijk hier onze video oproep

ROTTERDAM, 29 APRIL 2023 – Als Rotterdamse architecten kennen wij niet alleen de verhalen van de Rotterdam, maar ook vele plekken en gebouwen. Sinds het vertrek uit het Timmerhuis heeft Museum Rotterdam geen vaste plek in de stad. Dat is een gemiste kans. Wij vinden dat Rotterdam een eigen stadsmuseum verdient. Een plek waar het verhaal van Rotterdam door bewoners en bezoekers ervaren kan worden.

De Steigerkerk, gebouwd in 1960 en nu een rijksmonument, is een ingetogen sculpturaal en open ensemble dat staat voor ontmoeting, ruimtelijkheid en lichtheid. Dit Rotterdamse erfgoed biedt met zijn open ruimtes en publieke karakter de perfecte ruimte voor Rotterdams nieuwe stadsmuseale functie: een binnenstedelijk podium waar alle lagen van Rotterdam ervaren kunnen worden.

Omdat de discussie over het museum nu actueel is en we weten dat de kerk al enige tijd te koop staat, doen wij een voorstel, dat volgens ons voor stad, de steigerkerk en Museum Rotterdam een perfect toekomstperspectief biedt.

Op deze wijze dragen wij bij aan de zoektocht naar de beste plek voor het stadsmuseum. Daarom roepen wij alle betrokken partijen op om het gesprek aan te gaan en te kijken naar de mogelijkheden voor het creëren van een nieuw stadsmuseum in de Steigerkerk.