Scandinavisch paviljoen EXPO 2025 Osaka

Dit ontwerp voor het Scandinavische paviljoen toont hoe met duurzame en innovatieve technologie een bijzonder microklimaat kan worden gecreëerd. Een toonbeeld van menselijk vernuft en een ode aan natuurlijke fenomenen. Een ijslandschap dat wordt gevormd door met geluidsgolven de hitte van de zon om te zetten in ijs. Inderdaad, met geluid.

Solar Pavilion

Het centrale thema van Dutch Design Week 2022 was: Get Set. Het duidt op een verschuiving in mentaliteit: We zetten ons schrap, het is tijd om in actie te komen en we moeten het samen doen. Het Solar Pavilion realiseerde de transitie van solar technologie naar solar design door een inspirerende samenwerking tussen ontwerpers, ingenieurs, bouwers en innovators. Het resulteerde in een paviljoen vol poëzie en pragmatisme waarin de energie van de zon zorgt voor een bijzondere ervaring.

Geen gebouw in traditionele zin, maar een tijdelijk circulair klimaatsysteem – een biotoop – met een intense zintuiglijke ervaring.

The Green House Floriade

De tentoonstellingskas is verreweg het grootste gebouw op de Floriade 2022 in Almere. Volledig opgetrokken uit standaard kaselementen toont het haar bijzondere functie door de fors verhoogde middenas. De kas vormt hiermee door haar schaal en bijzonder silhouet een tijdelijk icoon van de tuinbouwsector op de Floriade.

KPN besluit in 2016 om haar hoofdkantoorfuncties van Den Haag te verplaatsen naar de ‘KPN Toren op Zuid’ op de Wilhelminapier in Rotterdam. Dit gebouw uit 2000 van architect Renzo Piano staat pal naast de Erasmusbrug en is bekend om de hellende gevel. De wens van KPN is om een fors publiek toegankelijk programma toe te voegen en tegelijkertijd alle werk- en overlegplekken in te richten volgens de SMART technologie van KPN.

Mediahaven

Nu de overslag van hout niet langer in deze Houthavens plaatsvindt, verandert dit stuk stad in een gemengd creatief gebied met behoud van het industriële karakter. Binnenkort is het hier een samengaan van grote schepen, flitsende mode, ruige fabrieken, sprankelende televisieopnames en theatershows. Mediahaven maakt tv maken tot een publieke en open belevenis en is een creatieve pionier die de transformatie van de Houthavens heeft omgezet van woord in daad.